Agnesi z pełnoziarnistym makaronem
Włoski producent makaronów z najlepszej jakości ziaren pszenicy durum, wprowadził do oferty makarony z pełnego ziarna. Na polskim rynku dostępne są już formy spaghetti i penne rigate oraz nowe gemelli i linguine. Pod marką Agnesi produkowane są również wyśmienite pesto i sosy, a gwarancją najwyższej jakości i doskonałego smaku produktów jest ponad 190 lat tradycji marki.
2016-07-14, 09:35

Agnesi działa na rynku włoskim od 1824 roku i produkuje makarony z najlepszej jakości ziaren pszenicy durum, która na początku sprowadzana była drogą morską z Ukrainy. Agnesi to nie tylko najlepsze produkty pod względem jakości, to również firma dążąca do doskonałości poprzez wprowadzanie nowoczesnych form produkcji. Technicy Agnesi kontrolują krok po kroku długi proces wytwarzania makaronu, w którym tradycja łączy się z nowoczesną technologią.

Włoski producent past, wprowadza do gamy swoich produktów pełnoziarniste makarony typu spaghetti, penne rigate, gamelli i linguine. Wszystkie rodzaje dostępne są już na rynku polskim. Makron z pełnego ziarna należy do kategorii produktów o tendencji wzrostowej, co związane jest z trendem zdrowego odżywiania. Produkty pełnoziarniste mają większą zawartość substancji mineralnych i błonnika (7g na 100g produktu), dają uczucie sytości, ograniczają wchłanianie tłuszczu i regulują poziom cukru we krwi.

Nowy design gamy produktów Agnesi nawiązuje do opakowań  z lat 50-tych. Główne kolory, które tworzą DNA Agnesi to biały jako tło opakowań, czerwony jako kolor charakterystyczny dla marki oraz niebieski. Odświeżone zostało również oryginalne logo – motyw żaglowca, który towarzyszy marce od początku jej istnienia. Oprócz makaronów pełnoziarnistych i makaronów z ziarna durum, Agnesi oferuje również makarony jajeczne, sosy pesto i sosy pomidorowe.

Agnesi to makaron najwyżej jakości. Charakterystyczny dla regionu Liguria i północnej części Włoch. Makaron Agnesi gwarantuje wysoki i stały poziom białka, szybki czas gotowania w porównaniu z makaronami pochodzącymi z południa Włoch. Unikalna receptura, dziedzictwo Agnesi, powolny proces suszenia, zgodnie z tradycją (15 godzin powolnego suszenia dla Spaghetti Agnesi) są niezbędne, aby zachować wartości odżywcze, pełny i bogaty smak ziarna i doskonałą sprężystość podczas gotowania.

Głównym i wyłącznym dystrybutorem produktów marki Agnesi w Polsce jest firma North Coast – dystrybutor i producent wysokogatunkowych produktów spożywczych pochodzących głównie z Włoch.

KONTAKT / AUTOR
Marika Żołądek-Banaś
POBIERZ JAKO WORD
Pobierz .docx
Biuro prasowe dostarcza WhitePress
Copyright © 2015-2024.  Dla dziennikarzy
Strona, którą przeglądasz jest dedykowaną podstroną serwisu biuroprasowe.pl, administrowaną w zakresie umieszczanych na niej treści przez danego użytkownika usługi Wirtualnego biura prasowego, oferowanej przez WhitePress sp. z o.o. z siedzibą w Bielsku–Białej.

WhitePress sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz odesłania do innych stron internetowych zamieszczone na podstronach serwisu przez użytkowników Wirtualnego biura prasowego lub zaciągane bezpośrednio z innych serwisów, zgodnie z wybranymi przez tych użytkowników ustawieniami.

W przypadku naruszenia przez takie treści przepisów prawa, dóbr osobistych osób trzecich lub innych powszechnie uznanych norm, podmiotem wyłącznie odpowiedzialnym za naruszenie jest dany użytkownik usługi, który zamieścił przedmiotową treść na dedykowanej podstronie serwisu.