Produkty od 1905 r. wytwarzane są we Francji wg oryginalnej receptury z najwyższej jakości składników i jaj od kur z wolnego wybiegu. Spełniają także dzisiejsze oczekiwania klientów z zakresu zdrowego żywienia, gdyż ciasteczka nie zawierają oleju palmowego, tłuszczów utwardzonych, konserwantów i sztucznych aromatów.
Marka St Michel obecna jest na rynku francuskim od ponad 120 lat. Lokalna renoma, uznana przez Francuzów oraz turystów marka, a przede wszystkim niezrównany smak ciastek przyczyniły się do zagranicznego sukcesu produktów. Obecnie firma koncentruje się na 3 nurtach produkcyjnych: cukiernictwie, ciastkarstwie i produkcji podkładów wytwarza 85 000 ton słodyczy produkowanych w 8 zakładach we Francji i 1600 zakładach współpracujących. St Michel sprzedaje 350 mln kartonów ciastek rocznie co przekłada się 400 mln Euro obrotu. Natomiast zapotrzebowanie rynku sprawia, że rocznie do oferty wprowadzanych jest 70 nowych produktów.
Gama słodyczy St Michel składa się z: tradycyjnych francuskich ciasteczek, GALETTES - tradycyjnych ciasteczek maślanych, SABLE COCO - chrupiących ciasteczek kokosowych, PALMIER - ciasteczek maślanych z karmelem, PETIT BEURRE – tradycyjnych ciastek maślanych, LE GATEAU AU CHOCOLAT - tradycyjnego ciasta czekoladowego oraz MINI MADALEINES - tradycyjnych francuskich miękkich Magdalenek w dwóch wersjach smakowych (z czekoladą lub bez).